Försäkringsmedicin

Här erbjuds tre olika web-utbildningar i försäkringsmedicin; en kortare introduktion i ämnet, en kurs som riktar sig till AT/BT-läkare och en kurs för ST-läkare. Utbildningarna är öppna för all personal inom Region Västerbotten som vill lära sig mer om försäkringsmedicin.

  • Försäkringsmedicin - introduktion

    Genomgång av basala försäkringsmedicinska begrepp och grundprinciper. Inga förkunskapskrav.

  • Försäkringsmedicin - AT/BT-läkare

    Innehållet motsvarar de teoretiska kunskapskraven i försäkringsmedicin för legitimerade läkare, men passar också andra yrkesgrupper som arbetar med sjukskrivning och rehabilitering. För att uppfylla målen i försäkringsmedicin för läkarlegitimation kompletteras web-kursen med praktiskt arbete under klinisk tjänstgöring och 2-dagarskurs i försäkringsmedicin för AT-läkare. 
  • Försäkringsmedicin - ST-läkare

    Innehållet motsvarar de teoretiska kunskapskraven i delmålen om försäkringsmedicin, enl SOSFS 2015:8 b4 samt HSLF-FS 2021:8 STb3. För specialiteter med mycket sjukskrivning rekommenderas utöver web-utbildningen en 2-dagars fördjupningsutbildning i försäkringsmedicin, där praktisk övning i intygsutfärdande, case-diskussioner och samverkan med andra aktörer ingår. Intyg på att man genomfört de två basmodulerna samt minst en fördjupningsmodul krävs för deltagande i fördjupningskurs. 


Har du frågor om utbildningens innehåll, eller om övrigt kursutbud inom försäkringsmedicin, kan du vända dig till försäkringsmedicinskt sakkunnig läkare:
Sara Hornliden: sara.hornliden@regionvasterbotten.se